Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Grote vangst illegale haaienvinnen in Ecuador

Datum : 29/05/2015
Land : Ecuador

Grote vangst illegale haaienvinnen in Ecuador

De politie in Ecuador heeft ongeveer 200 duizend haaienvinnen in beslag genomen. De vinnen zouden illegaal naar Azië worden geëxporteerd. De haaienvinnen, die vaak gebruikt worden voor soep, zijn ontdekt nadat er invallen werden gedaan op negen verschillende locaties in de havenstad Manta.

Zes mensen, waaronder een Chinese man, zijn gearresteerd op beschuldiging van schadelijk gedrag voor dieren in het wild. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken zijn minstens 50 duizend haaien door handelaren gedood. Volgens hem hebben de autoriteiten “het internationale netwerk van handelaren een grote klap verzorgd”. “We moeten een einde maken aan deze criminele netwerken die alleen oog hebben voor hun eigen interesses en hiermee ecosystemen vernietigen”.

In Ecuador is het vissen op haaien verboden. Haaien mogen alleen verkocht worden als ze per ongeluk in vissersnetten zijn gevangen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug