Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Grote vangst Mexicaanse mariniers

Datum : 11/10/2011
Land : Mexico

Grote vangst Mexicaanse mariniers

Mexicaanse mariniers hebben naar eigen zeggen ruim vier ton aan marihuana in beslag genomen tijdens een vijf dagen durende operatie. Tijdens de operatie, waarbij invallen werden gedaan op verschillende plaatsen in de grensprovincie Tamaulipas, werden tevens zesendertig leden van een drugskartel gearresteerd en elf gedood.

Onder de gearresteerden bevond zich onder meer de veronderstelde leider van het Golfkartel. Hij werd gearresteerd in de stad Miguel Aléman na een vuurgevecht waarbij tien kartelleden de dood vonden. De marihuana werd op twee verschillende plekken in beslag genomen.

Tijdens een persconferentie gaf de woordvoerder van de mariniers aan dat er tevens 251 handgranaten en 35 granaatwerpers in beslag zijn genomen. Het Golfkartel was altijd het meeste dominante kartel in de regio, maar is in een oorlog verwikkeld geraakt met het opkomende Zetaskartel om de controle van de grensgebieden.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug