Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Guatemala - Frans Guyana: 4-3

Datum : 05/10/2018
Land : Guatemala

Guatemala - Frans Guyana: 4-3

Guatemala is het internationale Dare 2 Challenge zaalvoetbaltoernooi in Suriname uitstekend begonnen. In de Anthony Nesty Sporthal in Paramaribo werd het donderdag 4-3 tegen Frans Guyana, nadat het blauwwitte team bij rust al met 3-0 voorstond. Fans van het Guatemalteekse team kunnen echter een andere overwinning gevierd hebben, omdat de facebookpagina ‘Más Futsal Guatemala’ (Meer Zaalvoetbal Guatemala) de tegenstander Guyana noemde inclusief Guyanees vlaggetje. Guyana ligt echter ten westen van Suriname terwijl in de zaal duidelijk de Franse vlag van Suriname’s oosterburen zichtbaar was.

Het team van Suriname zelf (foto) startte later op de dag het toernooi in dezelfde zaal met een 3-1 winst op Curaçao. Met twaalf minuten op de klok tekende Damiëndo Plein voor 1-0. De ruststand was 1-0.

Ondanks meerdere kansen bleef het bij deze treffer vóór de rust. De tweede helft was nog geen anderhalve minuut oud toen Jean Pauletta van Curaçao de rode kaart kreeg. Ondanks de twee minuten met een man meer werd er niet gescoord, hoewel Vahid Vinisie tot twee keer toe tegen de deklat trapte.

Juist toen Curaçao weer op volle sterkte was, lukte het aan Vinisie de eerdere missers goed te maken en de 2-0 te scoren met nog 15 minuten te spelen. Curaçao bracht negen minuten daarna de spanning terug toen Vilyson Lake de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Maar hoewel het er af en toe slordig en nonchalant aan toeging bij Suriname, wist de ploeg meerdere tegentreffers te voorkomen. Met minder dan drie minuten te spelen gooide Nazaro Doesburg de wedstrijd tenslotte op slot: 3-1.

Zaterdagavond 6 oktober spelen eerst Guatemala en Curaçao tegen elkaar en later Suriname en Frans Guyana. Zondag is de laatste speeldag met Frans Guyana tegen Curaçao en gastland Suriname sluit het toernooi af tegen Guatemala.

Bron : De Ware Tijd, Facebook, Surinaamse Zaalvoetbalbond
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug