Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Guatemala: Olifant Trompita viert 58e verjaardag

Datum : 18/02/2019
Land : Guatemala

 Guatemala: Olifant Trompita viert 58e verjaardag

Trompita de olifant, een van de meest populaire dieren die in de La Aurora dierentuin van Guatemal-Stad woont, vierde afgelopen zondag haar 58ste verjaardag met een gigantische cake en andere lekkernijen.

Personeel van de dierentuin en tientallen bezoekers zongen "Happy Birthday" voor de olifant, wiens favoriete eten pinda's is. Trompita's verjaardagstaart was gemaakt van wortels, papaya, watermeloen, bananen en andere lekkernijen waar ze van houdt.

Bezoekers van de dierentuin gaven de olifant de naam Trombito nadat ze in 2008 uit een Guatemalteeks circus werd gered. De Aziatische olifant (Elephas maximus), oorspronkelijk genaamd "Bombi", werd geadopteerd en werd lid van de familie van de dierentuin. Trompita, die dagelijks gemiddeld 181 kilo fruit en groenten eet, heeft een levensverwachting van ongeveer 70 jaar in gevangenschap, terwijl Aziatische olifanten zoals zij slechts tot ongeveer 60 jaar in het wild leven.

Dierentuin La Aurora wordt beschouwd als een van de beste attracties in zijn soort in Midden-Amerika en een van de top 15 dierentuinen in Latijns-Amerika.
 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug