Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Guatemala weigert asielaanvraag John McAfee

Datum : 06/12/2012
Land : Guatemala

Guatemala weigert asielaanvraag John McAfee

John McAfee, de magnaat uit Silicon Valley en schepper ven het antivirus met zijn naam, krijgt geen politiek asiel in Guatemala. Hij is opgepakt wegens het illegaal binnenkomen van Guatemala en naar verwachting wordt hij uitgeleverd aan Belize, waar de politie hem zoekt voor verhoor wegens de dood van zijn buurman.

McAfee diende gisteren via zijn advocaat een officieel verzoek in voor politiek asiel in Guatemala. Hij deed dit op grond van ´politieke vervolging´door de regering van Belize, waar hij sinds 2008 gevestigd is. Advocaat Telésfoto Guerra zei dat het verzoek voor politiek asiel door de Guatemalteekse autoriteiten “aangenomen zal moeten worden op grond van humanitaire voorwaarden.” 

Justitie in Belize verzekert dat McAfee een belangrijk persoon is in de moordzaak van ondernemer Faull Gregory Florida, die op 11 november werd vermoord. Mc Afee zegt onschuldig te zijn. “We dienen een klacht in bij het Hof van de Mensenrechten en vragen een rechterlijk bevel tegen de minister van Buitenlandse Zaken omdat hij McAfee heeft opgepakt zonder zijn verzoek om asiel in behandeling te hebben genomen”, zegt advocaat Guerra.

McAfee beweerde in zijn blog dat hij wordt lastig gevallen door de politie van Belize en dat hij daarom het land is ontvlucht. Er is geen internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

 

 


 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share


Terug