Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Guatemalteekse boeren beginnen mars naar de hoofdstad

Datum : 19/03/2012
Land : Guatemala

Guatemalteekse boeren beginnen mars naar de hoofdstad

Een groep boeren uit het noorden van Guatemala is een mars begonnen vanuit de stad Cobán naar de hoofdstad. Ze eisen een stop op de mijnbouwconcessies en op waterkrachtprojecten in de regio. Daarnaast willen ze dat de regering de schulden terugbetaalt die ze bij de boeren heeft.
 
Volgens de leiding van de boerenbond CUC (Comité de Unidad de Campesinos) nemen duizend mensen aan de mars deel, die na een Mayaceremonie van start ging. De demonstranten hopen 27 maart in de hoofdstad aan te komen. De verwachting is dat onderweg meer mensen zich zullen aansluiten, zodat de mars kan uitgroeien tot 10.000 deelnemers.

Volgens de boeren is de regering van president Otto Pérez Molina aan honderden gemeenschappen in het noorden van het land zo’n 130 miljoen U$ schuldig. De president heeft aangekondigd een commissie in te stellen die naar de eisen van de boeren en inheemsen zal luisteren en naar een oplossong  zal zoeken.
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug