Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Guatemalteekse gevangenisdirecteur gearresteerd

Datum : 04/09/2014
Land : Guatemala

Guatemalteekse gevangenisdirecteur gearresteerd

In Guatemala is Edgar Camargo, directeur van de nationale gevangenisdienst, gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een lucratief corruptie en afpersingssysteem. Aanklagers zeggen dat het systeem werd opgezet door gevangene Oliva Lima die steekpenningen betaalde aan zijn voormalig klasgenoot Camargo.

Voormalig legerkapitein Oliva Lima, in 1998 veroordeeld voor de moord op een bisschop, nam geld van medegevangenen aan in ruil voor toegang tot telefoons, speciaal eten en seksuele ontmoetingen. Oliva Lima zou zo een vermogen in geld en bezittingen , waaronder strandhuizen en luxe auto’s, hebben verkregen. Oliva Lima zou later deze maand op borg vrij komen, maar is nu beschuldigd van witwassen van geld en georganiseerde misdaad en zal waarschijnlijk langer achter tralies blijven.

Gevangenisdirecteur Camargo zou Oliva Lima privileges hebben toegekend, waaronder herhaaldelijke toestemming om de gevangenis te verlaten.

Bron : BBC, La Prensa Libre
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug