Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Guatemalteekse studenten protesteren tegen onderwijshervorming

Datum : 04/07/2012
Land : Guatemala

Guatemalteekse studenten protesteren tegen onderwijshervorming

Tientallen mensen in Guatemala-Stad zijn gewond geraakt bij rellen tussen politie en studenten. Die protesteren tegen een onderwijshervorming.

Onder de gewonden zijn de ministers van Onderwijs en van Binnenlandse Zaken, die verstrikt raakten in de onlusten. De demonstranten, die een lerarenopleiding volgen, protesteren tegen een verlenging van hun universitaire studie. President Otto Perez Molina heeft een vergadering bijeengeroepen om een eind te maken aan de protesten.

Volgens de nieuwe plannen duurt de studie voor onderwijzer aan de basisschool voortaan vijf in plaats van drie jaar. De protesten zijn al twee maanden geleden begonnen, maar er is nog geen overeenkomst bereikt.

Volgens de politie begonnen de rellen toen demonstranten zich tegen minister van Onderwijs Cynthia del Aguila richtten. De minister kreek een paniekaanval en viel flauw. De minister van Binnenlandse Zaken, Mauricio Lopez Bonilla, raakte gewond aan zijn arm. Hij was aanwezig als commandant van de oproerpolitie. Ongeveer veertig studenten zijn naar het ziekenhuis gebracht.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug