Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Guyana gaat digitaal

Datum : 30/06/2017
Land : Guyana

Guyana gaat digitaal

Guyana heeft een belangrijke stap gezet op weg naar een digitaal betalingsverkeer. Eerder deze maand sloot het Zuid-Amerikaanse land een lening van zes miljoen dollar af bij de Wereldbank voor het opzetten van een nationaal betaalsysteem. Het verminderen van de afhankelijkheid van contant geld kan het land volgens deskundigen een jaarlijkse besparing opleveren van omgerekend zeker een miljoen euro.

Politiewoordvoerders verwachten daarnaast dat een meer digitale geldeconomie het aantal berovingen zal doen afnemen. De overeenkomsten werden in de hoofdstad Georgetown ondertekend door minister van Financiën Winston Jordan en door de landencoördinator Guyana van de Wereldbank, Pierre Nadji.

De lening is bedoeld voor verbeteringen in het betaalverkeer, met name als het om grote bedragen gaat. Volgens een hoge functionaris van het ministerie van Financiën zal het systeem eerst toegepast worden bij overheidsinstanties. De nadruk zal daarbij liggen op de aanschaf van zowel hardware als software om elektronisch betalen mogelijk te maken en overmakingen tussen banken te vergemakkelijken.

Het systeem zal gedurende vier jaar uitgebreid getest worden. Na goedkeuring zal het, beheerd door de centrale bank van Guyana, beschikbaar gesteld worden aan de particuliere sector. Het systeem zal het geschatte aantal van 260.000 betalingen per maand zeker vergemakkelijken.

 

 

 

Bron : guyanachronicle.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug