Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Guyana is toekomstige olie krachtpatser

Datum : 06/12/2018
Land : Guyana

Guyana is toekomstige olie krachtpatser

Dankzij het succes van ExxonMobil in de olie-exploratie voor de kust van Guyana, is het land op weg om een Latijns-Amerikaanse krachtcentrale te worden, aldus Wood Mackenzie. De tiende ontdekking van olie in Guyana is in het Stabroek-blok uitgebreid tot meer dan vijf miljard vaten.

Het Liza-comlex in Guyana is op weg om een miljoen vaten te produceren. Daarmee is het vergelijkbaar  met Lula-Iracema in Brazilië, een van 's werelds grootste diepwatervondsten, zei Luiz Hayum, onderzoeksanalist bij Wood Mackenzie in Latijns Amerika. ExxonMobil bezit een belang van 45% in het Stabroek-blok van 6,6 miljoen hectare, terwijl Hess een belang van 30% heeft en CNOOC Nexen een belang van 25%.

"Met 17 prospects om nog te boren, schrijft Stabroek de toekomst van Guyana. Het zal in het komende decennium met gemak het op drie na grootste olieproducerende land in Latijns Amerika worden, met kansen om beter te presteren dan de landen die eraan voorafgingen. Als Venezuela en Mexico de productiedalingen niet aanpakken, zou Guyana hen snel tot nummer twee kunnen overtreffen”, zei Hayum.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug