Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Guyana nog rijker aan olie dan gedacht

Datum : 02/11/2018
Land : Guyana

Guyana nog rijker aan olie dan gedacht

Nadat er vorig jaar en eerder dit jaar al grote olievoorraden gevonden waren voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Guyana, hebben proefboringen in het Stabroek Veld opnieuw veelbelovende resultaten opgeleverd. Daarom zal het boorschip de Noble Tom Madden naar Guyanese wateren vertrekken, naar dat deel dat ExxonMobil en haar lokale onderaannemers Esso Exploration and Production Guyana Ltd. beheren.

De Noble Tom Madden zal samen met de Stena Carron het veelbelovende oliegebied onderzoeken en zal zeker tot en met december blijven. Ondertussen blijft de Noble Bob Douglas in het gebied proefboringen verzorgen binnen het zogenaamde Liza 1 project.

Nadat er in het kader van Liza 1 olie gevonden was, verzorgde Exxon de grootste diepzee bodemstudie ooit gedaan in het Stabroek Veld. De verzamelde gegevens leverden een schat aan geologische gegevens op van 6.500 vierkante mijl aan zeebodem en identificeerden enkele tientallen veelbelovende olieputten.

Tot dusver is een voorraad gevonden goed voor ruim 4 miljard vaten olie. Vandaar dat Exxon er in het geval van de beide Noble schepen tot 500.000 Amerikaanse dollar per dag voor over heeft om de Guyanese velden nader te onderzoeken.

Het succes van Exxon heeft ook andere bedrijven aangespoord een deel van Guyana’s bodemschatten te willen ontginnen. Tullow Oil, Eco Atlantic Oil en Total hebben plannen om eind 2019 in het nabijgelegen Orinduik Veld boringen te starten.

Deze onverwachte bodemschatten kunnen veel inkomsten en groeimogelijkheden opleveren voor het land (een van de armste van de regio).

Bron : Guayana Chronicle
Bookmark and Share


Terug