Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Guyana ontvangt miljoenen voor behoud regenwoud

Datum : 22/04/2012
Land : Guyana

Guyana ontvangt miljoenen voor behoud regenwoud

Guyana heeft de afgelopen twee jaar 70 miljoen dollar ontvangen van de Noorse regering voor haar aandeel in de bescherming van het Amazone regenwoud.

Dit werd bekend gemaakt door de minister-president van Guyana, Sam Hinds, tijdens de officiële opening van de Caribische Conferentie over Duurzame Ontwikkeling van het Toerisme (STC-13). Hinds vertelde de aanwezigen dat Guyana tot nu toe met succes heeft voldaan aan de vereisten van Noorwegen. In 2010 sloten Noorwegen en Guyana een akkoord, waarbij Noorwegen 250 miljoen dollar aan Guyana geeft tussen 2010 en 2015. Inmiddels heeft Noorwegen de afgelopen twee jaar 70 miljoen dollar overgemaakt naar het Guyana REDD + Investment Fund (GRIF). Deze fondsen dragen bij aan de nationale en lokale economie van Guyana en klimaatverandering. Doordat Guyana een belangrijke rol speelt in het behoud van de tropische bossen in de Amazone, kreeg het land dankzij dit akkoord met Noorwegen de financiële middelen om te helpen bij de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering.

De vierdaagse STC-13 trok rond de 140 afgevaardigden uit het toerisme. Tijdens een speciale tentoonstelling werden de aanwezigen aangemoedigd om bewustere keuzes te maken en te kiezen voor lokale producten in plaats van afhankelijk te zijn van importproducten. 

Bron : The Daily Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug