Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Guyana ontvangt US$ 45 miljoen van Noorwegen

Datum : 05/01/2013
Land : Guyana

Guyana ontvangt US$ 45 miljoen van Noorwegen

Guyana's streven om de ontbossing in het land te verminderen om zo koolstofarme ontwikkeling te bevorderen, heeft Georgetown een extra US$ 45 miljoen opgeleverd uit Noorwegen.

Terwijl de koolstofhandel een controversiële regeling blijft in sommige delen van de wereld, levert het Guyana aanzienlijke sommen geld op door zijn lopende overeenkomst met de Noorse overheid. De regering van Noorwegen heeft goedgekeurd dat Guyana een extra US$ 45 miljoen ontvangt voor zijn klimaatdiensten door de ontbossing op een extreem laag niveau te handhaven. Hiermee bevordert het land de ontwikkeling van zijn koolstofarme ontwikkelingsstrategie (LCDS: Low-Carbon Development Strategy).

In november 2010 hebben Guyana en Noorwegen een overeenkomst gesloten, waarbij Noorwegen zich heeft verplicht Guyana tot 2015 US$ 250 miljoen te geven als het land ontbossing en degradatie vermijdt. Het is de derde keer dat Guyana binnen deze overeenkomst van bospartnerschap geld ontvangt van Noorwegen. Sinds het programma is aangekondigd, heeft Georgetown al in totaal US$ 115 miljoen ontvangen. Even belangrijk is dat er nu duidelijke tekenen zijn dat het geld binnen begint te stromen voor investeringen voor klimaatverandering en armoedebestrijding, die de hele economie ten goede zullen komen. Daaronder vallen ondersteuning aan de ontwikkeling van de Indiaanse volkeren en landenrechten, terwijl het land de koolstofvervuiling ver onder de niveaus van de belangrijkste ontwikkelde landen houdt.

Bron : Caribbean360, StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug