Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Haïti start ambitieuze herbebossing

Datum : 01/05/2013
Land : Haïti

Haïti start ambitieuze herbebossing

Haïti start vandaag met het planten van 1,2 miljoen bomen het grootste herbeplantingsprogramma ooit. De actie is onderdeel van een ambitieus regeringsprogramma om het land te herbebossen en de armoede aan te pakken.

Meer dan 98 procent van het bos in Haïti is gekapt. Erosie, woestijnvorming, aardverschuivingen en een lage landbrouwproductiviteit zijn daardoor in het land aan de orde van de dag. President Michel Martelly noemt het eerste nationale herbebossingsprogramma "een belangrijk signaal". Het is zijn regering menens om de milieuvernietiging, een van de belangrijkste oorzaken van armoede in het land, stevig aan te pakken.

Het herbeplantingsprogramma streeft ernaar de 30 tot 40 miljoen bomen, die jaarlijks gekapt worden voor brandhout, te vervangen. Vandaag zullen op verschillende plaatsen in het hele land de 1,2 miljoen zaailingen worden geplant. De regering heeft aan het herbebossingsproject een voorlichtingscampagne gekoppeld om de Haïtiaanse bevolking bewust te maken van de milieuvraagstukken

Bron : Haitian Times, De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug