Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Haïti vraagt om noodhulp na Sandy

Datum : 05/11/2012
Land : Haïti

Haïti vraagt om noodhulp na Sandy

In Haïti heeft de overheid gisteren een nieuwe, internationale aanvraag gedaan voor noodhulp. Dit zou het land moeten helpen met de gevolgen van de orkaan Sandy. Er dreigen grote voedseltekorten in Haïti door de orkaan. Ook vrezen autoriteiten een toename in cholerapatiënten door de vele overstromingen die Sandy veroorzaakte. 

Sandy kwam op 24 oktober aan in Haïti. Hoewel de orkaan hier niet op zijn sterkst was, veroorzaakte ze veel problemen. Ze verwoestte meer dan 70 procent van de gewassen in het zuiden van het land, waardoor nu grote voedseltekorten dreigen. In veel delen van Haïti was voedsel al langer een probleem. 

Haïti worstelt nog altijd met de gevolgen van de grote aardbeving in 2010. Veel mensen leven nog altijd in tentenkampen. Door Sandy zijn veel gebieden overstroomd. De overheid vreest dat gebrek aan hygiëne in deze gebieden zal leiden tot een verergering van de al heersende cholera-epidemie. Sinds 2010 kostte cholera in Haïti aan 7500 mensen het leven. Nog steeds worden elke week honderden nieuwe gevallen geregistreerd. 

Meer dan 50 mensen kwamen in Haïti om het leven door de orkaan Sandy. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug