Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Haïti vreest voedseltekorten als gevolg van orkaan Sandy

Datum : 31/10/2012
Land : Haïti

Haïti vreest voedseltekorten als gevolg van orkaan Sandy

Haïti vreest voor voedseltekorten nadat hevige regenval en sterke wind als gevolg van orkaan Sandy voor omvangrijke schade aan gewassen heeft gezorgd. Daarnaast waarschuwen hulpverleners ook voor een mogelijke scherpe toename van choleraslachtoffers als gevolg van overstromingen en slechte sanitaire omstandigheden.
 
Haïti is zwaar getroffen door orkaan Sandy. Van de in totaal 70 doden in het Caribisch gebied als gevolg van Sandy vallen er tenminste 54 doden in Haïti te betreuren. Minister-president Laurent Lamothe noemt de gevolgen van de orkaan “een ramp van grote omvang.”
 
Volgens regeringsmedewerkers is meer dan 70% van de gewassen, waaronder bananen en maïs, in het zuiden van het land verwoest. Voedselonzekerheid is altijd al een groot probleem geweest in dit deel van Haïti. Naast Haïti zijn ook Jamaica en Cuba zwaar getroffen door de categorie 1 orkaan.
 
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug