Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Haïti wil af van opvangkampen in hoofdstad

Datum : 09/01/2012
Land : Haïti

Haïti wil af van opvangkampen in hoofdstad

De Haïtiaanse regering heeft afgelopen week aangekondigd de vluchtelingenkampen in en rondom de hoofdstad te willen verplaatsen naar elders. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de regering de vluchtelingen 500 dollar per volwassen persoon biedt om de kampen in de hoofdstad te verlaten. Hulporganisaties betwijfelen het nut van de maatregel.

De reden voor de herhuisvesting van de vluchtelingen is de locatie van de huidige kampen. “Haïti wil graag een ander beeld van zichzelf tonen naar de mensen die ons land bezoeken.”, aldus de zegsman van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De overheid wil vooral dat mensen vertrekken uit de opvangcentra rondom het vliegveld Toussaint Louverture en de buitenwijken van de hoofdstad Port-au-Prince.
 
Internationale hulp- en mensenrechtenorganisaties vinden de maatregel ‘onvoldoende’. “De overheid verplaatst het probleem slechts”, aldus een hulpverlener. Momenteel wonen er rond de 500.000 mensen in 800 opvangkampen in en rondom de hoofdstad, die zijn opgericht na de aardbeving in 2010.  

Agencia Púlsar

 

Bron : Agencia Púlsar
Bookmark and Share


Terug