Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Handelsakkoord van kracht tussen Panama en de VS

Datum : 01/11/2012
Land : Panama

Handelsakkoord van kracht tussen Panama en de VS

Vijf jaar na dato - na onderhandelingen van de toenmalige Amerikaanse President George. W. Bush over een vrijhandelsakkoord tussen Panama en de Verenigde Staten -  gaat het destijds overeengekomen akkoord van kracht en is er officieel een vrijhandelsakkoord tussen Panama en de VS.

Staatssecretaris Hillary Cllinton noemt het een historische uitspraak en vindt dat met het afsluiten van het handelsverdrag het systeem van vrije handel nog meer is versterkt. Bovendien is het volgens haar het bewijs dat de regering van President Barack Obama de internationale betrekkingen wereldwijd weet uit te breiden en verdiepen.

Dankzij de handelsovereenkomst zullen Amerikaanse bedrijven toegang hebben tot de Panameese markt van diensten, die geschat wordt op 20.000 miljoen dollar en kunnen ze zich mengen in projecten rond infrastructuur.

De overeenkomst werd vorig jaar goedgekeurd door het Amerikaanse Congres, nadat er in Panama verbeteringen in arbeidsomstandigheden en financiële wetgeving waren uitgevoerd.     
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug