Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Heineken getroffen door aardbeving Chili

Datum : 08/03/2010

De aardbeving die de oostkust van Chili trof, heeft bierbrouwer Heineken veel schade berokkend. De grootste fabriek van de Chileense brouwer CCU, waar Heineken een belang van 33 procent in heeft, ligt negen dagen na de ramp nog steeds stil. Heineken is twintig miljoen liter bier en frisdrank kwijt en de schade loopt in de tientallen miljoenen euro's. Volgens een woordvoerder is Heineken voor deze schade verzekerd.
In Chili is Heineken/CCU marktleider met een marktaandeel van 85 procent. De getroffen brouwerij in Quilicura, produceert 70 procent van het bier dat de Chilenen drinken.
Algemeen directeur Theo de Rondt van CCU/Heineken, meldt dat er op het moment van de ramp driehonderd mensen aan het werk waren in de fabriek die op volle toeren draaide vanwege het zomerseizoen. Hoewel de hele fabriek in puin lag, is er slechts een lichtgewonde gevallen. Ook een viaduct in de toegangsweg naar de fabriek is ingestort.
Heineken/CCU verwacht dat in de loop van de week van 8 maart een van de acht productielijnen weer in gebruik genomen kan worden. Naar verwachting duurt het twee à drie maanden totdat de brouwerij, die jaarlijks 400 miljoen liter bier produceert, weer op oude capaciteit draait.

Bookmark and Share


Terug