Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Helft Brazilianen is te dik

Datum : 11/04/2012
Land : Brazilië

Helft Brazilianen is te dik

Volgend een  studie van de overheid heeft bijna de helft van de Brazilianen overgewicht of is obees. Tussen 2006 en 2011 is het aantal Brazilianen dat te dik is, gestegen van 42.7% tot 48.5%. 


Het ministerie van Gezondheid beschrijft de trend als  “zorgwekkend”, maar zei dat het geen direct gevolg was van de stijgende welvaart. Het ministerie legt de nadruk op programma’s die gezonder eten promoten en meer bewegen, want het is nu tijd het probleem aan te pakken. 
 
De studie was gebaseerd op 54.000 telefonische interviews in alle provinciale hoofdsteden en in de hoofdstad Brasilia. Er bleek 52.6% van de mannen en 44.7% van de vrouwen te dik te zijn. Het aantal mensen met obesitas steeg tussen 2006en 2011 naar 15.8%. 
 
Het ministerie zegt samen te werken met grote voedselproducenten om de hoeveelheid vet te verlagen in etenswaren en gezondere alternatieven te bieden. Ook wil het ministerie meer doen aan gezondheidseducatie en sport en gemeenschappen en scholen. “We moeten nu handelen om te voorkomen dat we  het niveau bereiken van landen als de Verenigde Staten, waar meer dan 20% van de bevolking obees is”, verklaarde de minister. 
 
Positief puntje is dat uit de studie blijkt dat het aantal rokers nog steeds afneemt.  
 
Bron : BBC MUNDO
Bookmark and Share


Terug