Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Helft van Braziliaanse bevolking behoort tot de middenklasse

Datum : 21/09/2010

BRAZILIË - Volgens het onderzoeksbureau Getulio Vargas Foundation (FGV) behoren 94,4 miljoen Brazilianen tot de middenklasse, ofwel klasse C. Dit is iets meer dan de helft van de bevolking. Van dit aantal zijn 30 miljoen mensen tijdens het bewind van president Lula – vanaf 2003 – gestegen naar middenklassenniveau.
Het aantal mensen in de armere klassen D en E is gedaald van 96 miljoen in 2003 tot 73 miljoen nu. De rijkste klassen A en B tellen samen 20 miljoen mensen.
Volgens de FGV is een kenmerk van deze nieuwe middenklasse dat ze een stabiele baan hebben. De groei valt te verklaren uit een vermindering van de sociale ongelijkheid, een toename van overheidsinvesteringen in onderwijs en in het scheppen van meer banen. Volgens cijfers van de overheid zijn er in de eerste helft van dit jaar 1,7 miljoen banen bijgekomen.
(English. News.cn)
 

Bookmark and Share


Terug