Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Herbebossing Torres del Paine in Chili

Datum : 13/05/2012
Land : Chili

Herbebossing Torres del Paine in Chili

Er is een begin gemaakt met de herbebossing van het wereldvermaarde nationale park Torres del Paine in Chileens Patagonië. Vijftig vrijwilligers starten met een eerste aanplantingsronde, nadat in januari branden een verwoesting hebben aangericht in het park.

Patagonia Sur, dat het herbebossingsprogramma leidt, zal deze week 20.000 bomen planten.  Directeur Matías Rivera zegt dat het initiatief door het publiek enthousiast is ontvangen. “Dit is een kans ons te helpen Patagonië te herstellen, wat iedereen graag wil.” 

Opdrachtgever van het project is het Chileense Ministerie van Milieu. De coördinatie is in handen van het Instituut voor Ecologie en Biodiversiteit. Het project zal 6.5 miljoen U$ kosten en over vijf jaar worden uitgesmeerd. Financiering komt vooral uit internationale en publieke fondsen met een kleiner deel uit regionale fondsen.  

Het plan voorziet in een ecologische restauratie in een tijdsbestek van vijf jaar. Jaarlijks wordt er 247 hectare herbebost met een dichtheid van 800 bomen per hectare. Op jaarbasis zullen er ongeveer 200.000 bomen worden geplant. Ook komt er een nieuw geografisch informatiesysteem. 

Het Chileense Nationale Bosbedrijf (Conaf) verleent assistentie door het aantal parkwachten te vergroten en nieuwe infrastructuur aan te leggen. Directeur Eduardo Katz zegt dat de eerste 20.000 bomen die worden aangeplant, inheemse soorten uit Puerto Natales zijn. “We planten bomen die geschikt zijn voor het gebied.”  

 

 

Bron : Mercopress, Santiago Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug