Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Heropening Maracanã stadion in Rio de Janeiro

Datum : 28/04/2013
Land : Brazilië

Heropening Maracanã stadion in Rio de Janeiro

In Rio de Janeiro is vandaag het wereldberoemde Maracanã station voor het eerst weer gebruina drie jaar van grondige renovaties met oog op het WK Voetbal in 2014. Alle medewerkers die hebben geholpen met het vernieuwde stadion werden getrakteerd op een vriendschappelijke wedstrijd tussen oude en nieuwe sterren uit het Braziliaanse voetbal. Toch melden grote kranten dat er veel problemen waren met de nieuwe faciliteiten in het stadion.

Naast de medewerkers van het stadion waren ook president Dilma Rousseff en burgemeester van Rio de Janeiro Eduardo Paes aanwezig bij het evenement. In totaal zagen zo'n 30.000 mensen de wedstrijd tussen de teams die werden geleid door voetballers Ronaldo en Bebeto. 

 

Deze heropening lag vier maanden achter op schema, en volgde op een serie van vertragingen en controversie rondom de kosten en de mogelijke privatisering van het complex. Slechts enkele dagen voor de testwedstrijd moesten veel stoelen nog worden geïnstalleerd en werden de stoepen voor het stadion nog aangelegd. De krant Jornal do Brasil meldde dat bezoekers ''geduld moesten hebben'' met de vele problemen van het stadion. Onder andere oneven vloeren, overstromingen in het VIP gedeelte en een niet-werkende lift werden genoemd. Loketten voor kaarten waren buiten gebruik en de geïnstalleerde draaipoortjes werkten niet, zo bericht Folha de São Paulo

In een reactie op deze problemen meldde de lokale overheid dat het hier slechts ging om een testevenement waarbij nog geen 30 procent van de totale capaciteit van het stadion gebruikte werd. Het zo dan ook ''natuurlijk'' zijn dat er nog veel werk verzet moet worden. ''Maracanã wordt pas officieel heropend op een datum die de FIFA gesteld heeft: 24 mei'', aldus een woordvoerder. 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug