Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hervatting strafproces Decembermoorden

Datum : 01/12/2012
Land : Suriname

Hervatting strafproces Decembermoorden

De Krijgsraad in Suriname gaat op 12 december verder met het strafproces van de Decembermoorden. Dit is bevestigd door Carmen Rasam, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie (OM). 

De laatste zitting van het proces was op 11 mei van dit jaar. De rechter besloot toen het proces op te schorten. Het Openbaar Ministerie kreeg opdracht uit te zoeken in hoeverre de omstreden amnestiewet in strijd is met de Surinaamse grondwet en internationale verdragen. De in april door het Surinaamse parlement aangenomen amnestiewet zorgt ervoor dat de betrokkenen van de decembermoorden ongestraft blijven. De belangrijkste verdachte in dit proces is de huidige president van Suriname, Desi Bouterse.

De Krijgsraad zal op 12 december een brief van procureur-generaal Subhas Punwasi in behandeling nemen. Hierin staat de schriftelijke reactie van het OM naar aanleiding van het onderzoek naar de amnestiewet. De Krijgsraad zal zich hierover uitlaten op de eerstvolgende zitting.

Bron : De Ware Tijd, Waterkant, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug