Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Het geheim van de oudste man ter wereld

Datum : 20/08/2013
Land : Bolivia

Het geheim van de oudste man ter wereld

Carmelo Flores Laura is een Aymara-indiaan, woonachtig in het Boliviaanse gedeelte van het Andesgebergte op zo'n 4000 meter. Hij zegt dat hij 123 jaar oud is. Als het goed is, zou hij de oudste man ter wereld zijn. Hij stelt dat hij op 16 juli 1890 geboren is. Daarom zijn de lokale autoriteiten vanuit La Paz naar hem toe gegaan om deze informatie te verifiëren.

Volgens het geboortebewijs van de burgerlijke stand in Bolivia is hij op 16 juli 1890 geboren. De autoriteiten van Bolivia willen dat hij in het Guinness Book of Records komt te staan. De Spaanse Salustiano Sánchez Blásquez is de huidige oudste man ter wereld die geregistreerd is in het Guiness Book of Records, met 112 jaar.

De inheemse Aymara heeft 3 kinderen, 16 kleinkinderen en 39 achterkleinkinderen, vertelde hij aan een televisiezender met behulp van een tolk, omdat hij alleen het Aymara spreekt. Volgens hem ligt zijn geheim om zo lang te leven aan het voedsel dat hij eet: "Vroeger bestonden er geen gemaalde granen of pasta. We aten gewoon gerst en het vlees van stinkdier", vertelde hij.

Bron : El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug