Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Het Peruaanse elftal staat er weer

Datum : 06/10/2017
Land : Peru

Het Peruaanse elftal staat er weer

Terwijl de kwalificatie van het Nederlands voetbalelftal voor het WK in Rusland volgend jaar grotendeels afhankelijk is van de uitslag van Zweden tegen Luxemburg, maakt in Zuid-Amerika een andere voetbalgrootmacht zich zorgen over haar deelname. Voormalig wereldkampioen Argentinië staat zesde in de Zuid-Amerikaanse poule, terwijl slechts de eerste vier landen zich rechtstreeks kwalificeren.

Argentinië’s pijn werd gisteren verergerd door het 0-0 gelijkspel thuis tegen Peru, dat aan een kleine wederopstanding bezig lijkt. Het land staat nu op gescoorde doelpunten vijfde, een positie die recht geeft op play-offs tegen Nieuw-Zeeland om zich alsnog te kwalificeren voor ‘Rusland’.

De bloeiperiode van het Peruaanse voetbal lag in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Sindsdien is een hele generatie Peruaanse voetbalfans verstoken gebleven van succes. Deelname aan het WK van 1986 in Mexico werd voorkomen door een late frommelgoal van de Argentijn Ricardo Gareca in een onderling duel, dezelfde Gareca die nu coach is van het Peruaanse elftal dat gisteravond zijn landgenoten op de nul wist te houden.

Sinds 2015 heeft Gareca niet alleen aan de voetbalkwaliteiten van het elftal gewerkt, maar ook aan de mentale weerbaarheid. De resultaten liegen er niet om: overwinningen op Uruguay, Bolivia en Ecuador maken dat de kansen op kwalificatie voor Peru, met ex-PSV’er Jefferson Farfán in de gelederen, groter lijken dan die van Nederland. Volgens de Britse krant The Independent hebben ze in elk geval hun grootste vijand al overwonnen: zichzelf.

Op 10 oktober speelt Peru thuis tegen Colombia, dat voor kwalificatie ook afhankelijk is van de uitslag van dat duel.

Bron : The Independent
Bookmark and Share


Terug