Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hevig protest Haïti tegen brandstoffenprijzen

Datum : 10/02/2015
Land : Haïti

Hevig protest Haïti tegen brandstoffenprijzen

In Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, hebben betogers maandag geprotesteerd tegen de hoge brandstoffenprijzen. Daarbij hebben ze wegversperringen opgeworpen. Ze stelden dat automobilisten die toch naar het stadscentrum zouden proberen te komen, hun leven niet zeker waren. Toen de politie de versperringen verwijderde, raakten verschillende demonstranten gewond.

De betogers vinden dat door de hoge brandstofprijzen de kosten van levensonderhoud te hoog worden. De regering heeft de prijzen recent wel iets verlaagd, maar de demonstranten eisen een halvering, omdat de prijs van olie het afgelopen half jaar scherp is gekelderd.

Deze protesten volgen op maanden van protesten tegen president Michel Martelly wegens het uitstellen van de verkiezingen. De regering zegt dat ze “de olieprijs niet kunnen verlagen. Het is niet dat we dat niet willen, maar omdat we er niet toe in staat zijn.” De betogers zetten vandaag hun protesten voort.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug