Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Hevige regens zorgen voor problemen in Rio de Janeiro

Datum : 27/04/2011
Land : Brazilië

Hevige regens zorgen voor problemen in Rio de Janeiro

Afgelopen nacht heeft heftige regenval in Rio de Janeiro voor veel problemen gezorgd. Verschillende rivieren zijn overstroomd en enkele wijken staan onder water. Eén persoon is hierbij om het leven gekomen.

In slechts vier uur viel de hoeveelheid regen die normaal gesproken in veertig dalen valt. Vooral het noordelijke en westelijke gedeelte van de stad hebben problemen. In de wijk Vila Mimosa werd één dode aangetroffen, waarschijnlijk door verdrinking.  Ook zijn verschillende straten overstroomd, bruggen onbegaanbaar en is de tunnel naar het zuidelijke gedeelte van de stad afgesloten.

De lokale overheid vraagt mensen die in risicogebieden wonen hun huizen te verlaten. Tot nu toe hebben de regens vier lichte landverschuivingen veroorzaakt. Het risico op ernstiger landverschuivingen, waarbij huizen weggevaagd kunnen worden, is echter nog niet voorbij. 
 

Bron : Gazeta do Povo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug