Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Historisch leider van het FMLN Salvador Arias overleden

Datum : 11/01/2018
Land : El Salvador

Historisch leider van het FMLN Salvador Arias overleden

Salvador Arias Peñate, econoom, adviseur en ex-afgevaardigde van het FMLN in El Salvador, is in de nacht van afgelopen woensdag overleden op 72-jarige leeftijd. Zijn heengaan werd betreurd door de Salvadoraanse president Salvador Sánchez Cerén, evenals andere  functionarissen, die hem erkennen als een sociale strijder van links. Arias had behandelingen gehad voor een ernstige ziekte.

Arias Peñate Arias trad op als adviseur van de fractie van de regeringspartij die kritisch staat tegenover vrijhandelsovereenkomsten en dollarisering. Tijdens de burgeroorlog was hij adviseur van Cayetano Carpio, oprichter van de Fuerzas Populares de Liberación (FPL),  een van de gewapende takken van de ex-guerrilla.

Hij werd geboren op 7 juni 1945. Hij was afgevaardigde van de linkse partij gedurende twee zittingsperioden, 2003-2006 en 2006-2009, en was lid van de financiële en economische  comités. Ook maakte hij deel uit de Politieke Commissie en was hij lid van de Nationale Raad van het FMLN.

Arias had een doctoraat in de economische wetenschappen aan de Universiteit van Vincennes Sanit-Denis, de London School of Economics and Political Sciences en de Universiteit van Parijs, de Sorbonne.

 

Bron : El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug