Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

HMS Dauntless destroyer ingezet bij de Falklands

Datum : 02/02/2012

HMS Dauntless destroyer ingezet bij de Falklands

De Britse marine heeft verklaard dat het schip de HMS Dauntless wordt ingezet buiten de kust van de Falkland eilanden. Het schip dat gelegen is in Portsmouth zal de eerste van het nieuwe type 45 lucht destroyers zijn die naar het Falkland gebied gaat.

Het ministerie van Defensie beweert dat het een routine kwestie betreft. De HMS Dauntless zal een reeds gestationeerd fregat gaan vervangen. Wanneer het schip vertrekt is nog niet bekend. Tevens werd bekend gemaakt dat het niets te maken heeft met de recentelijk opgelopen spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië.

Volgens de defensie specialist van de BBC, Jonathan Beale, is het een standaard procedure dat er permanente militaire aanwezigheid is in het gebied, zoals een fregat, een patrouilleboot, en soms een onderzeeboot, evenals grondtroepen en luchttoestellen.

De Britse regering heeft laten weten een wet in stelling te brengen die Brits bestuur op de Falklands waarborgt. Minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Browne zegt dat de Verenigde Naties al bescherming heeft geboden ten aangaan van onrechtmatige claims vanuit Argentinië.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug