Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Hoe duur was de suiker? opent Nederlands Film Festival

Datum : 19/06/2013
Land : Suriname

Hoe duur was de suiker? opent Nederlands Film Festival

De openingsfilm van de 33e editie van het Nederlands Film Festival is bekend. Hoe duur was de suiker? beleeft woensdag 25 september zijn première op de feestelijke opening in de Utrechtse Stadsschouwburg. De film, gesitueerd in Suriname in de achttiende eeuw, is geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde. Gaite Jansen en Yootha Wong-Loi-Sing vertolken de hoofdrollen in het drama. Hoe duur was de suiker? is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia McLeod. 

Hoe duur was de suiker? vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? In 2013 is het precies 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft in de toenmalige Nederlandse kolonie Suriname. 

De film is een Nederlands/Duits/Zuid-Afrikaans productie van Cool Beans en PV Pictures (NL), Comet Film (D) en Spier Productions (ZA) in coproductie met de VARA en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Spier Arts Trust en de Stichting Slavernijverleden.

Tegelijkertijd met de feestelijke première in de Stadsschouwburg van Utrecht op 25 september presenteert het Nederlands Film Festival Hoe duur was de suiker? in meerdere bioscoopzalen voor publiek. Bekijk hier alvast de trailer.

Bron : Waterkant, filmfestival.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug