Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hof in Brazilië behandelt 26 juni nieuw verzoek tot vrijlating Lula

Datum : 21/06/2018
Land : Brazilië

Hof in Brazilië behandelt 26 juni nieuw verzoek tot vrijlating Lula

De beslissing werd genomen door rechter Edson Fachin, instructeur van operatie Lava Jato (Wasstraat) bij het Hoge Federale Hof, die zich tot kamer II van de hoogste rechtbank wendde om de zaak te bespreken.  

Het Hooggerechtshof van Brazilië zal op dinsdag 26 juni een nieuw verzoek indienen voor de vrijlating van de voormalige president Luiz Inacio Lula da Silva (Arbeiderspartij, PT), die sinds 7 april wordt vastgehouden na een veroordeling tot 12 jaar en een maand gevangenis. Lula is favoriet in de peilingen voor de presidentsverkiezingen in oktober dit jaar.

Volgens de persdienst van het Federale Hooggerechtshof vroeg Fachin kamer II van de Hoge Raad om de zaak-Lula op te nemen tijdens de bijeenkomst van 26 juni. Het buitengewone verzoek van de verdediging van Lula eist dat de voormalige president wordt vrijgelaten om te wachten op de uitkomst van zijn hoger beroep.

“De vrijlating zal geen schade toebrengen aan de openbare rechtspraak of de samenleving".Het betreft een presidentskandidaat die het risico loopt zijn politieke rechten ten onrechte te laten kortwieken, wat zeer ernstig en onomkeerbaar is", aldus het verzoek van de verdediging.

Bron : Télam, Nodal
Bookmark and Share


Terug