Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hof voor Mensenrechten bezoekt Colombia

Datum : 22/11/2012
Land : Colombia

Hof voor Mensenrechten bezoekt Colombia

De Colombiaanse president Santos heeft het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten uitgenodigd voor een bezoek aan zijn land in December voor een beoordeling van de mensenrechten.

Het bezoek van de IACHR vindt plaats tussen 3 en 7 december. Het is het eerste bezoek sinds 2004. Na het bezoek hoopt de Colombiaanse regering van de ‘zwarte lijst’ van het Hof te worden gehaald. Op deze lijst staan de landen met de slechtste staat van mensenrechten in de Amerika’s. Het Hof heeft laten weten de hele agenda van mensenrechten in het land te evalueren.

Leden van het Hof zullen spreken met sleutelfiguren van de nationale regering en vertegenwoordigers van diverse sectoren in openbare diensten in Bogotá en andere regio’s van het land om de huidige situatie van de mensenrechten te beoordelen. Het Hof zegt de uitnodiging van president Santos te zien als een teken van bereidheid tot samenwerking met de IACHR bij het monitoren van de mensenrechten.

Sommigen denken echter dat Colombia nog een lange weg heeft te gaan wat betreft mensenrechten, vooral op het gebied van arbeidsrechten. Us Leap, een Amerikaanse organisatie voor arbeidsrechten, meldde dat er in Colombia meer vakbondsleiders worden vermoord dan in alle andere landen ter wereld samen.  Naast de schendingen van de arbeidsrechten, noemen veel maatschappelijke organisaties het gebrek aan respect voor vrije meningsuiting en het gemak waarmee politieke gevangenen worden gemaakt.
 

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug