Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hoge boete voor Venezolaanse tv-zender

Datum : 19/10/2011
Land : Venezuela

Hoge boete voor Venezolaanse  tv-zender

Het Venezolaanse televisiekanaal Globovision is een boete van anderhalf miljoen euro opgelegd voor het uitzenden van beelden van een gevangenisgevecht eerder dit jaar. Conatel, een (staats)instantie die de media controleert en bewaakt, zegt dat Globovision gestraft wordt omdat zij met de uitzending indirect criminaliteit rechtvaardigde en angst onder de bevolking wilde zaaien.

Globovision zegt dat de boete ‘onbetaalbaar’ is en denkt  dat de regering op deze manier het kanaal wil opheffen. President Chávez beschuldigde Globovision eerder voor het steunen van een coup die op hem zou zijn gericht.

In juni braken er gevechten uit in de El Rodeo gevangenis net buiten Caracas. Hierbij stierven meer dan twintig mensen. De vice-president van het televisiekanaal, Maria Fernández Flores, zegt  dat dit een van de zoveelste acties van de regering Chávez is om Globovision  moreel  op te breken.  Er zijn onder Chávez al verschillende particuliere radio en televisiestations gesloten omdat zij niet zouden voldoen aan de regels met betrekking tot het uitzenden van staatsinformatie.

Bron : BBC, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug