Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Hoge prijs vliegtickets belemmeren toerisme

Datum : 14/11/2011
Land : Suriname

Hoge prijs vliegtickets belemmeren toerisme

Dure vliegtickets vormen nog steeds de grootste belemmering voor het toerisme in Suriname, volgens de Surinaamse consul-generaal in Amsterdam, Roy Lieuw A Sie. Er wordt verwacht dat het afschaffen van de visumplicht een positief effect zal hebben op het toerisme. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van de afschaffing. Een ander belangrijk punt van onderzoek zijn de vliegtarieven.

Lieuw A Sie heeft de zaak onder de aandacht van verschillende parlementariërs gebracht. Eerder brachten die een bezoek aan Schiphol om de voorbereidingen voor de verkoop van de toeristenkaart te volgen. De verkoop start op 25 november en vervangt het huidige visum voor in Nederland wonende Surinamers.

De consul-generaal heeft over vliegtarieven contact met maatschappijen in Duitsland en Turkije. Verwacht wordt dat er binnenkort concrete plannen aan het publiek gepresenteerd kunnen worden.


 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug