Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Hollande bezoekt Fidel en Raul Castro

Datum : 12/05/2015
Land : Cuba

Hollande bezoekt Fidel en Raul Castro

De Franse president Hollande heeft een bezoek gebracht aan Cuba. Hier ontmoette hij Fidel en Raul Castro. Dit is het eerste bezoek van een Franse president aan Cuba sinds 1898 en het eerste bezoek van een West-Europese leider aan het land sinds 1986. Tijdens een toespraak riep Hollande de VS op om het handelsembargo tegen Cuba op te heffen. 

Hollande sprak ruim een uur met de bejaarde Fidel Castro. Hij zei hierover dat hij het gevoel had "tegenover een man te staan die geschiedenis heeft geschreven." Later ontmoette hij Fidel's broer Raul, die nu president van Cuba is. 

Afgelopen maandag zei Hollande al in een toespraak dat hij vindt dat de VS het handelsembargo tegen Cuba moet opheffen. Sinds december 2014 zijn de banden tussen Cuba en de VS verbetererd. Frankrijk heeft altijd een relatief goede band met Cuba gehad en wil nu profiteren van de nieuwe handelsmogelijkheden.

Hollande zei ook dat hij beurzen beschikbaar wil gaan stellen voor Cubaanse studenten die in Frankrijk hun studies willen afmaken.

Sinds 1986, toen de Spaanse eerste minister Cuba bezocht, hebben geen West-Europese leiders het land meer bezocht. Na zijn aankomst op het vliegveld zei Hollande dat het "een zeer emotioneel moment" was. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug