Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

'Homokoppels moeten zelfde rechten als hetero's'

Datum : 13/01/2018
Land : Costa Rica

'Homokoppels moeten zelfde rechten als hetero's'

Het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens heeft beslist dat homokoppels “zonder discriminatie” dezelfde rechten, inclusief financiële en familierechten, moeten krijgen als heterostellen. Deze historische uitspraak is dinsdag gedaan in San José nadat de regering van Costa Rica twee jaar geleden het Hof over deze aangelegenheid om advies had gevraagd.

Ofschoon Costa Rica om advies had gevraagd, geldt de uitspraak ook voor alle landen op het westelijk halfrond. Van de twintig landen in de Amerika's hebben homo's alleen in Argentinië, Brazilië, Colombia, Uruguay en enkele staten in Mexico gelijke rechten als hetero's. In Chili en Ecuador mogen homo's duurzame samenlevingsverbanden aangaan en zich laten registreren bij de overheid, maar niet trouwen. De regering van Costa Rica heeft direct na de uitspraak gezegd haar onverwijld te zullen uitvoeren.

Bron : BBC, De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug