Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Homoseksuele man en transseksuele vrouw trouwen in Cuba

Datum : 15/08/2011
Land : Cuba

Homoseksuele man en transseksuele vrouw trouwen in Cuba

Wendy Iriepa, een 37-jarige transseksuele vrouw en Ignacio Estrada, een 31-jarige seropositieve, homoseksuele man en fanatiek criticus van het communistische bewind, hebben elkaar afgelopen zaterdag in de Cubaanse hoofdstad La Habana het ja-woord gegeven.
Veel media schreven over het eerste ‘homohuwelijk’ in Cuba.  De peetmoeder van het bruidspaar, de dissidente blogger Yoani Sánchez, verklaarde achteraf: “Ook al is dit geen echt homohuwelijk, toch zijn we nu op de goede weg. Een grote stap voor zo’n klein land.”

Homoseksualiteit is sinds 1970 toegestaan in Cuba. Hiervoor werden lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transeksuelen jarenlang vervolgd. In de begindagen van de revolutie werden velen van hen naar heropvoedingskampen gestuurd om een eind te maken aan hun antirevolutionaire gedrag. Verleden jaar bood Fidel Castro zijn excuus aan voor de vervolging van homoseksuelen onder zijn bewind.

 

Bron : Semana Colombia, El País, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug