Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Hond van God bij Argentijns duel

Datum : 07/12/2018
Land : Argentinië

Hond van God bij Argentijns duel

Een van de meer geruchtmakende gebeurtenissen uit de geschiedenis van het voetbal was het eerste doelpunt van de Argentijn Diego Maradona in de kwartfinale van het wereldkampioenschap 1986 in Mexico-Stad. Hoewel de scheidsrechter dacht dat Maradona koppend doel trof, had hij in werkelijkheid zijn hand gebruikt om de bal over de Engelse doelman heen te wippen. Argentinië won uiteindelijk met 2-1. Tijdens een persconferentie na afloop claimde Maradona zijn doelpunt gedeeltelijk met zijn hoofd gemaakt te hebben en gedeeltelijk met de hand van God.

Iets vergelijkbaars gebeurde afgelopen week in een wedstrijd in de derde divisie van het Argentijnse voetbal, tijdens een wedstrijd tussen Juventud Unida uit Gualeguaychú en Defensores de Belgrano uit Villa Ramallo. Bij een stand van 3-0 voor Juventud Unida schoot de doelman van Defensores de Belgrano bij een uittrap de bal tegen een aanvaller van de tegenpartij aan. Deze tikte de bal onmiddellijk richting het verder lege doel. Hoewel de spelers van Juventud al juichten, rende er precies op dat moment een hond voor het doel langs die de bal tegen zich aan kreeg en deze zodoende buiten de palen werkte.

In tegenstelling tot het historische voorbeeld uit 1986 zou deze goal echter zijn afgekeurd: de scheidsrechter had al gefloten voor het hinderen van de doelman door de net-niet scorende aanvaller.

Bovendien redde de gebeurtenis Defensores de Belgrano niet: de stand bleef 3-0 voor de ploeg uit Gualeguaychú. De beelden van de ‘hond van God’ zijn inmiddels echter al door duizenden mensen over de hele wereld bekeken.

Bron : MSN deportes
Bookmark and Share


Terug