Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Honden vieren carnaval in Rio de Janeiro

Datum : 19/02/2017
Land : Brazilië

Honden vieren carnaval in Rio de Janeiro

In het Braziliaanse Rio de Janeiro worden zelfs honden betrokken bij het uitbundige carnavalsfeest dat de stad ieder jaar in zijn greep heeft. Tijdens een pre-carnavalsparade langs het strand van Copacabana dosten eigenaars hun viervoeters mooi uit om aandacht te vragen voor dierenmishandeling. De zogeheten Blocão-parade (een combinatie van de woorden bloco, carnavalsgroep, en cão, hond) was een van de vele pre-carnavalsparades die dit weekend plaatsvonden aan de boulevard van Copacabana. 

Vanaf 8 uur 's ochtends arriveerden de honden en hun eigenaars in Copacabana. Veel van hen waren mooi uitgedost, bijvoorbeeld in prinsessen- of superheldenkostuums. In totaal deden er zo'n 100 honden mee. Het aantal mensen was veel groter en groeide snel nadat duidelijk werd dat het ging om een parade om aandacht te vragen voor dierenmishandeling. Een artiest had zich voor de optocht als hond verkleed en zong liedjes speciaal voor de dieren. 

Dit weekend was het laatste weekend voor het officiële begin van de carnavalsfeesten in Rio de Janeiro aanstaande donderdag en daarmee het hoogtepunt van de pre-carnavalsfestiviteiten. De beroemde parade van sambascholen in het Sambódromo zal volgende week zondag en maandag plaatsvinden. De stad staat echter zo'n twee weken lang geheel in het teken van het populaire feest. Vorig jaar bezochten meer dan een miljoen toeristen de stad in deze periode. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug