Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honderdduizend Brazilianen eisen directe verkiezingen

Datum : 06/06/2017
Land : Brazilië

Honderdduizend Brazilianen eisen directe verkiezingen

Duizenden mensen deden afgelopen weekend mee aan een ludieke actie in de Braziliaanse stad São Paulo om het aftreden te eisen van president Michel Temer.

Aan de actie, die was georganiseerd door carnavalsverenigingen, namen meerdere groepen en populaire artiesten uit de regio deel die samenkwamen op de Plaza Largo da Batista. De ene na de andere carnavalsgroep liet het “Weg met Temer” horen, de leus die al tegen hem wordt geroepen sinds hij ex-president Dilma Rousseff in augustus 2016 opvolgde, die na een impeachment procedure moest aftreden.

De actievoerders spraken zich ook uit voor een directe presidentsverkiezing, ook al vindt die officieel pas plaats in oktober 2018. Ze willen dat het volk kan beslissen wie gaat regeren, zoals de zanger Chico Cesar onder luide ovaties zei.

De actie komt na een nog grotere demonstratie, met zo’n 50.000 deelnemers, die vorige week plaatsvond op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro en was georganiseerd door linkse activisten. 

Bron : Crónica, Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug