Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honderden demonstranten in Peru eisen legalisering medicinale marihuana

Datum : 25/09/2017
Land : Peru

Honderden demonstranten in Peru eisen legalisering medicinale marihuana

Gisteren liepen honderden mensen door het centrum van de Peruaanse hoofdstad Lima in een nieuwe poging het parlement over te halen een nieuwe wet goed te keuren. Die moet zorgen voor de legalisering van gebruik van marihuana voor medisch gebruik.

“We lopen hier om te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor onze kinderen. Als moeders doet het ons pijn hen te zien lijden”, zei Iris Túpac, een van vele moeders in de demonstratie. Haar zoontje Aarón van twee jaar lijdt aan osteogenese imperfecta (kristallen botten) en sinds zijn derde maand heeft hij gemiddeld veertig stuiptrekkingen per dag. Sinds januari heeft Túpac marihuana ontdekt in vloeibare vorm, die bij kinderen met zelfde problemen goed werkte. “Na vier dagen hielden bij Aarón de stuiptrekkingen op.”

Niet alleen voor kinderen , maar ook voor volwassenen werkt dit medicijn. Isabel Kaqui Quiñones is 51 jaar en heeft fibromyalgie, een ongeneeslijke ziekte die spierpijn veroorzaakt. Anderhaf jaar kon ze nauwelijks lopen. Door de marihuana verminderde de pijn.

Op 3 oktober zal de Gezondheidscommissie beslissen of het wetsvoorstel in het gehele parlement wordt besproken. In het gunstigste geval kan het parlement dan een dag later de wet goedkeuren.

 

.

Bron : La República
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug