Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honderden vluchten tijdens een grote ontsnapping uit vier gevangenissen in São Paulo

Datum : 17/03/2020
Land : Brazilië

Honderden vluchten tijdens een grote ontsnapping uit vier gevangenissen in São Paulo

Honderden gevangenen ontsnapten maandag uit vier Braziliaanse gevangenissen, de dag voordat hun ‘voorwaardelijke dag vrij’ zou worden opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus, meldden de gevangenisautoriteiten van de staat São Paulo en de lokale media.

De gevangenisautoriteit van de staat São Paulo zei niet te kunnen zeggen hoeveel gevangenen waren ontsnapt. Lokale media meldden dat maar liefst 1000 waren gevlucht uit vier gevangenissen - Mongaguá, Tremembé, Porto Feliz en Mirandópolis - voorafgaand aan de afsluiting.

Een video op sociale media toonde een lange stroom gevangenen die naar verluidt een gevangenis ontvluchtten. De gevangenisautoriteit van de staat São Paulo zei dat "ongehoorzaamheid" heeft plaatsgevonden in de gevangenis voorafgaand aan de opschorting van de voorwaardelijke dag vrij.

De schorsing was nodig omdat 34.000 veroordeelden naar de gevangenis zouden terugkeren en "een hoog potentieel zouden hebben om het coronavirus te installeren en te verspreiden in een kwetsbare bevolking, wat gezondheidsrisico's met zich meebrengt voor bewaarders." Volgens de gevangenisautoriteit "zorgden wetshandhavers voor de situatie".

De staat São Paulo is de thuisbasis van de machtigste gevangenisbende van Brazilië, die zich snel uitbreidt over het hele land en in aangrenzende landen. Het verhandelt wapens, drugs en andere smokkelwaar.

De onderbemande en overvolle gevangenissen in Brazilië zien vaak dodelijke gevangenisrellen tussen rivaliserende bendes.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug