Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Honduras bouwt 'privé-stad'

Datum : 05/09/2012
Land : Honduras

 Honduras bouwt 'privé-stad'

De Hondurese regering heeft een contract getekend met buitenlandse investeerders voor de bouw van een 'privé-stad' op zijn grondgebied. De stad krijgt eigen wetten en en eigen belastingsysteem.

Het accoord betekent het begin van een controversieel experiment, dat bekend staat als “modelstad” en ontworpen is om de economische groei te bevorderen van het Midden-Amerikaanse land. De regering zegt dat de stad duizenden banen zal scheppen en een nieuwe centrum van ontwikkeling wordt in Honduras.
 
Maar sommige groepen, zoals inheemse gemeenschappen, verzetten zich uit angst hun grondgebied te verliezen. Het project van de modelstad is geïnspireerd door ideeën van de Amerikaanse econoom Paul Rommer. Die stelt dat steden die beter zijn ontworpen en beter worden bestuurd, kunnen bijdragen aan een transformatie van de economie in ontwikkelingslanden. 
 
Naar verwachting zal de bouw binnen drie weken van start gaan.
 
 
 
Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug