Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honduras: burgemeester en drie anderen vermoord

Datum : 21/01/2013
Land : Honduras

Honduras: burgemeester en drie anderen vermoord

In Honduras is gisteren de burgemeester van de stad Esquias vermoord. De burgemeester, Wenris Hernandez, werd samen met zijn vader en twee andere mensen neergeschoten. Hernandez en de anderen waren in de buurt van het Carlos Miranda stadion, in de nabij gelegen stad Comayagua.

Een woordvoerder van de politie maakte het nieuws over de aanslag bekend. Naast de burgemeester en zijn vader werden Humberto en Armando Oliva gedood. Het is niet bekend of zij een relatie hadden met de burgemeester. Ook raakte een ongeïdentificeerde persoon gewond.

Het is nog niet bekend waarom de aanslag gepleegd werd.  De media suggereert dat de slachtoffers ruzie zouden hebben gehad met de moordenaars. 

Honduras heeft een van de hoogste moordcijfers van de wereld, 92 moorden per 100.000 mensen. Volgens de politie en mensenrechtenorganisaties worden iedere dag zo'n vijftien mensen op gewelddadige wijze om het leven gebracht. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug