Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Honduras en Venezuela onderhandelen over brandstof

Datum : 13/10/2014
Land : Honduras

Honduras en Venezuela onderhandelen over brandstof

Honduras en Venezuela onderhandelen over het opnieuw zenden van brandstof naar het Midden-Amerikaanse land, aldus een officiële bron in hoofdstad Tegucicalpa. Dit op basis van het initiatief van Petrocaribe, dat gunstige betalingsvoorwaarden biedt.

Honduras werd op 5 mei 2013 lid van het initiatief Petrocaribe, nadat het zich eruit had getrokken na de val van president Manuel Zelaya op 28 juni 2009. Tot nu toe heeft Honduras echter nog geen zendingen olie ontvangen.

De Venezolaanse vertegenwoordiging bij de onderhandelingen zei dat “Venezuela klaar was om de samenwerking weer te beginnen via Petrocaribe”, zodat Honduras weer olie tegen gunstige voorwaarden krijgt. Honduras toonde belangstelling in de uitvoer van landbouwproducten naar Venezuela als betaling voor de olie.

Hernández Alcerro, regeringsvertegenwoordiger van Honduras zei: “We zijn geïnteresseerd in het openen van de Venezolaanse markt”. Hij weer erop dat Honduras de olie uit Venezuela zou betalen met kippevlees, palmolie, koffie en suiker.

De overeenkomst met Petrocaribe bepaalt dat Honduras 40 procent van de oliefactuur contant moet betalen of via de zending van voedingsmiddelen. De overige 60 procent kan worden betaald over een looptijd van 20 tot 25 jaar.

Bron : americaeconomia
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug