Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honduras: journalist vlucht voor bedreigingen

Datum : 06/08/2012
Land : Honduras

Honduras: journalist vlucht voor bedreigingen

Een journalist in Honduras heeft asiel aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Hij gaf aan dat hij en zijn familie herhaaldelijk zijn bedreigd en aangevallen. Jose Chinchilla werkt voor een radiostation in het noorden van Honduras. Hij zegt dat zijn 24-jarige zoon gewond is geraakt toen ongeïdentificeerde, gewapende mannen het vuur openden voor zijn huis. 

In de afgelopen drie jaar zijn zo'n twintig journalisten vermoord in Honduras. Geen van deze misdaden werd opgelost. Het is onduidelijk of de moorden te maken hebben met hun beroep, maar actiegroepen zeggen dat journalisten die het toenemende drugsgeweld in het land behandelen meer risico lopen. 

Chinchilla werkt voor Radio Cadena Voces. Journalisten van dit station werden al eerder het slachtoffer van geweld. In oktober 2007 werd journalist Carlos Salgado doodgeschoten toen hij het hoofdkantoor van Radio Cadena Voces verlied. Een maand later verliet de directeur van het station Honduras na herhaaldelijke doodsbedreigingen. 

In mei 2012 werd in Honduras geprotesteerd tegen het toenemende geweld tegen journalisten. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug