Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honduras ontdekt cocaïne laboratorium

Datum : 11/03/2011
Land : Honduras

Honduras ontdekt cocaïne laboratorium

De politie van Honduras heeft voor de eerste keer in de geschiedenis van het land een cocaïnelaboratorium ontdekt. Het lab ligt ten noorden van de hoofdstad Tegucigalpa en bevatte grote tonnen met chemicaliën waarin de drugs gemaakt werden. Oscar Álvarez, minister van Veiligheid in Honduras, zegt dat de faciliteit waarschijnlijk door Mexicaanse drugsbendes gerund wordt.

De vondst van het laboratorium heeft belangrijke consequenties voor de kennis over de drugshandel in Latijns Amerika. Als de organisatie inderdaad door Mexicaanse drugskartels gerund wordt, is dit het eerste bewijs van deze bendes die zelf hun drugs produceren. Tevens geeft het een shift aan van de productie van cocaïne, waarvan gedacht werd dat die vooral plaatsvond in Colombia, Bolivia en Peru.
 

Het was al langer bekend dat Mexicaanse drugsbendes hun macht in de rest van Midden-Amerika uitbreiden. Deze landen zijn een belangrijke handelsroute waarlangs drugs door Mexico naar de Verenigde Staten wordt gesmokkeld. Minister Álvarez noemt de vondst een “harde klap” voor de drugssmokkel in het land. Hij vreest dat Honduras te maken zal krijgen met drugsgeweld zoals dat in Mexico gaande is.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug