Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honduras trekt aanklachten tegen oud-president Zekaya in

Datum : 04/05/2011

Honduras trekt aanklachten tegen oud-president Zekaya in

Een gerechtshof in Honduras heeft alle aanklachten van corruptie tegen oud-president Zelaya ingetrokken. President Manuel Zelaya werd in juni 2009 afgezet en verbannen uit Honduras. Daarmee was Honduras enige tijd politiek geïsoleerd, omdat veel landen de banden verbraken met Honduras na het afzetten van Zelaya. Ook is Honduras uit de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) gezet.

Deze beslissing van het gerechtshof maakt het mogelijk voor Zelaya om terug te keren naar zijn land en ook zal Honduras weer toegelaten kunnen worden tot de OAS.

De vervolgers van Zelaya hebben laten weten te overwegen in beroep te gaan tegen de beslissing van het gerechtshof.

De aanklachten tegen Zelaya die het gerechtshof heeft ingetrokken gaan over fraude die hij zou hebben gepleegd en het vervalsen van documenten, waarvan Zelaya zegt dat het politiek gemotiveerd was. Zelaya, die nu in de Dominicaanse Republiek woont, heeft laten weten alleen naar zijn land terug te keren als hem juridische immuniteit werd gegarandeerd.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug