Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Honduras vangt narco-onderzeeër met cocaïne aan boord

Datum : 15/07/2011
Land : Honduras

Honduras vangt narco-onderzeeër met cocaïne aan boord

Een Hondurese patrouilleboot heeft een half-afzinkbaar vaartuig aangehouden dat werd gebruikt door drugshandelaren om cocaïne mee te transporteren. Vijf bemanningsleden zijn vastgehouden. Woordvoerders van de Hondurese overheid zeggen dat het onderzeeër-achtige schip ongeveer vijftien meter onder het oppervlak van de Caribische zee buiten de Hondurese kust dreef nadat de bemanning het probeerde te laten zinken.

Duikers hebben een deel van de cocaïne aan boord van het vaartuig in beslag kunnen nemen. Naar schatting ligt er in totaal vijf ton cocaïne aan boord. De Minister van Defensie, Marlon Pascua, zei dat het de eerste keer is dat de Hondurese autoriteiten een dergelijk vaartuig hebben aangehouden in hun wateren. Een patrouille van de kustwacht ontdekte het vaartuig woensdag voor de kust van de dunbevolkte provincie Gracias a Dios, dichtbij de Nicaraguaanse grens.

Bron : Associated Press
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug